Surówka z kapusty pekińskiej z avokado i selerem naciowym

4.5 (172 ocen)

  • 20 min

Surówka wielowarzywna, są w niej pomidorki koktajlowe, avokado, seler naciowy, kukurydza, cebulka, szczypiorek. Świetny dodatek do mięsnych obiadów.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    10-15 pomidorków koktajlowych kolorowych
    1/2 avokado
    2 łodygi selera naciowego
    1/2 puszki kukurydzy
    1 młoda cebulka ze szczypiorem

    Dressing:
    1/2 kubka jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka miodu
    sól, pieprz
    1 łyżka siekanego kopru
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dressing

Surówka z kapusty pekińskiej z avokado i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa na sałatkę 1. Kapustę poszatkuj, warzywa umyj, pomidorki przekrój na 2 lub 4 części, avokado w kostkę. Seler pokrój w cienkie talarki, cebulę i szczypior pokrój w talarki. Wszystkie warzywa wymieszaj w dużej misce.
  • Sałatka z dressingiem 2. Wymieszaj ze sobą składniki na dressing. Polej warzywa, przemieszaj i od razu serwuj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować