Surówka z kapusty pekińskiej na zimę

4.4 (183 ocen)

Przepis dostałam od koleżanki, ale najpierw była próba smaku. Próbowałam z taką miną, jakbym zmagała się z cytryną. Ku mojemu zaskoczeniu sałatka okazała się tak pyszna, że na drugi dzień pojechałam po warzywka i zaczęłam przygotowania :))

Składniki:

  • Składniki:
    3 główki kapusty pekińskiej
    8 średniej cebul
    1 kg papryki
    pęczek kopru
    pęczek natki pietruszki
    można dodać trochę marchewki

    Zalewa:
    11/2 szklanki octu
    2 szklanki oleju
    3 szklanki cukru
    4 szklanki wody
    2 płaskie łyżeczki kurkumy
Wystaw ocenę:

4.4 (183 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Surówka z kapusty pekińskiej na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1)Składniki pokroić i posolić do smaku.
    2)Zalewę zagotować i zalać.
    3)Nałożyć w słoiki i pasteryzować 15 minut.

Porady

ja dodałam marchewkę startą na tarce jarzynowej (grube łezki) jest lepsza i ładniej wygląda.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować