surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych

4.5 (197 ocen)

dobra surówka do obiadu

Składniki:

  • - 0,5 kapusty pekińskiej
    - 1 marchew
    - 3 ogórki kiszone
    - pęczek koperku
    - 1 sos sałatkowy koperkowo ziołowy
    - 2 łyżki majonezu
    - 5 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - kapustę pokroić do kapusty dodać marchew potartą na drobnej tarce i ogórki potarte na grubej tarce i pokrojony koperek zimą można dać mrożony koperek ja dałam 3 łyżki obsypać sosem sałatkowym dodać majonez i śmietanę dobrze wymieszać

Porady

ja miałam średnią kapustę jak jest mała radzę dać mniej sosu sałatkowego bo ogórki też są słone i mogłoby być za słone

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować