Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

Dobra do obiadu!

Składniki:

  • Pół dużej kapusty pekińskiej
    Kawałek pora
    1 duża marchewka
    1 duże kwaśne jabłko
    3 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżka majonezu
    1 czubata łyżeczka musztardy
    Sól
    Pieprz

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kapustę pokroić pozbywając się twardych i grubych części. Wsypać do miski.

    Por oczyścić i pokroić w krążki, dodać do kapusty.

    Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce, marchewkę obrać, umyć i również zetrzeć na tarce. Dodać do kapusty z porem. Wymieszać.

    W kubeczku wymieszać składniki sosu: jogurt, majonez i musztardę. Dodać soli i pieprzu do smaku.

    Sos dodać do warzyw i wymieszać dokładnie. Podawać jako surówkę do obiadu.

Komentarze

Podobne przepisy