Surówka z kapusty pekińskiej
Składniki:
- Pół dużej kapusty pekińskiej
Kawałek pora
1 duża marchewka
1 duże kwaśne jabłko
3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
1 czubata łyżeczka musztardy
Sól
Pieprz
Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Kapustę pokroić pozbywając się twardych i grubych części. Wsypać do miski.
Por oczyścić i pokroić w krążki, dodać do kapusty.
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce, marchewkę obrać, umyć i również zetrzeć na tarce. Dodać do kapusty z porem. Wymieszać.
W kubeczku wymieszać składniki sosu: jogurt, majonez i musztardę. Dodać soli i pieprzu do smaku.
Sos dodać do warzyw i wymieszać dokładnie. Podawać jako surówkę do obiadu.
Komentarze