surówka z kapusty pekińskiej

5 (154 ocen)

  • 15 min

świetny dodatek do wielu obiadów

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 kapusty pekińskiej
    1/4 pora
    1 czerwona papryka
    1 marchewka
    pomidor (opcjonalnie)
    sól, pieprz
    sos:
    1 kopiasta łyżka majonezu+2 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Surówki Majonez

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i pora drobno poszatkować, posolić i odstawić, by puściły soki. Następnie dodać pokrojoną paprykę i pomidora oraz starta na grubych oczkach marchewkę, doprawić, składniki sosu wymieszać ze sobą, wlać do surówki, wymieszać wszystko razem dokładnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Kapusta pekińska Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować