Surówka z kapusty kiszonej

4.5 (178 ocen)

Doskonała surówka z kapusty kiszonej do smażonej ryby lub mięsa.Jedna z moich ulubionych surówek ,robię ją bardzo często ponieważ kapusta kiszona jest bardzo zdrowa.A jesienną-zimową porą powinno się jeść dużo witamin.

Składniki:

  • 0,5 kilograma kapusty kiszonej

    2 marchewki

    1 cebula

    kawałek pora

    pół pęczka natki pietruszki

    sól,pieprz

    cukier

    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, drobno siekamy, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę obieramy, kroimy w paski, pora kroimy w pół plastry. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy oliwę z oliwek, dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem,wszystko dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować