Surówka z kapusty i selera naciowego

4.49 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ukończyłam szkołę gastronomiczną. Praca w kuchni to nie tylko mój zawód, ale i hobby. Z wielką ochotą gotuję dla męża i dwóch córek.

Składniki:

  • ● po 1/4 główki czerwonej i białej kapusty
    ● czerwona cebula
    ● marchewka
    ● 2 łodygi selera naciowego
    ● łyżka oliwy
    ● 3 łyżki majonezu
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty i selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapust usuwamy zewnętrze
    liście i głąby. Szatkujemy.
    Posypujemy 1/2 łyżeczki soli,
    lekko wygniatamy.
    Odstawiamy
    na pół godziny, aż puszczą
    sok.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy
    w półplastry. Marchewkę i selera
    myjemy, obieramy i osuszamy.
    Marchewkę ścieramy na
    tarce o dużych oczkach, selera
    kroimy w małą kostkę. Wraz
    z cebulą dodajemy do kapusty.
    Mieszamy. Doprawiamy do
    smaku solą i pieprzem. Mieszamy
    z majonezem i oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Notka redakcyjna

PPK_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować