Surówka z kapusty i pora

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 15 min

Smaczna ,składająca się z niewielu składników ,łatwa w przygotowaniu.

  • 2 godz. 15 min

Składniki:

  • 1/2 główki małej kapusty
    biała część pora
    mała puszka kukurydzy
    pełna łyżka śmietany 12%
    łyżka majonezu
    ocet winny (biały) do smaku
    sól ,pieprz

Surówka z kapusty i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy ,pora kroimy w piórka ,mieszamy z kapustą i oprószamy solą. Odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie dodajemy małą puszkę osączonej kukurydzy ,łyżkę śmietany ,łyżkę majonezu. Wszystkie składniki mieszamy ,do smaku doprawiamy octem, solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy