Surówka z kapusty

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis dostałam od cioci, często robię tą surówkę do obiadu.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 główka kapusty
    2 marchewki
    2 cebule
    1 ząbek czosnku

    Zalewa:
    1,5 szkl. cukru
    1 l wody
    0,5 szkl. octu
    0,5 szkl. oleju
    2 łyżki soli

Surówka z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, marchewki zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę a czosnek wycisnąć przez praskę.
  • 2. Składniki zalewy połączyć i zagotować, następnie gorącym zalać warzywa. Ugnieść i pozostawić do wystygnięcia. Przed podaniem odsączyć z wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy