Surówka z kapusty

5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna i zdrowa. Świetnie komponuje się z każdym rodzajem mięsa.

Składniki:

  • pół główki białej kapusty
    1 marchewka
    1 jabłko deserowe
    szczypior
    1 łyżeczka chrzanu
    1 łyżeczka jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka majonezu
    sól
    cukier
    pieprz do smaku
    łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i oczyszczone warzywa szatkujemy, szczypior siekamy. Przekładamy do salaterki i skrapiamy sokiem z cytryny
  • 2. Warzywa solimy, doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem, a następnie dodajemy chrzan, jogurt i majonez. Mieszamy i na 15 minut wstawiamy do lodówki, aby surówka się przegryzła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować