Surówka z kapustą pekińską

5 (189 ocen)

Bardzo prosta, szybka sałatka do obiadu.

Składniki:

  • 1/4 kapusty pekińskiej
    10 szt rzodkiewek
    1/2 pęczka zielonej cebulki
    1 pomidor
    1/2 cebuli czerwonej
    1/2 jabłka
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Surówki Majonez Dodatki

Surówka z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojone warzywa 1. Kapustę poszatkować. Rzodkiewki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę, jabłko obrać, pokroić w kostkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki pokroić w kostkę. Cebulkę zieloną opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Smacznego! 2. Wszystkie składniki połączyć. Warzywa polać jogurtem, dodać majonez, przyprawić do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować