Surówka z białej kapusty

5 (192 ocen)

Moja wzbogacona wersja smacznej i popularnej surówki Colesław. Świetna do obiadu lub mięs na zimno.

Składniki:

  • pół małej główki białej kapusty
    2 małe marchewki
    kawałek białej części pora
    po pół papryki czerwonej i żółtej
    1 jabłko
    łyżka cytryny
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    łyżeczka musztardy dijon
    łyżeczka cukru
    łyżka posiekanego koperku
    sól,pieprz












Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skłdniki na surówkę 1. Kapustę drobno posiekaj, przełóż do dużej miski. Na tarce o grubym oczku zetrzyj umyte i obrane jabłko oraz oczyszczone marchewki. Połącz z kapustą. Papryki umyj, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój razem z umytym porem w drobniutką kosteczkę. Połącz z pozostałymi warzywami. Posyp posiekanym koperkiem i dokładnie wszystko wymieszaj.
  • surówka z kapustą 2. W osobnej miseczce połącz majonez, jogurt, musztardę, cukier, cytrynę. Dodaj do surówki, przypraw do smaku solą i pieprzem. Ponownie wymieszaj, aby wszystkie smaki się połączyły. Przed podaniem wstaw na godzinę do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała Marchewka Papryka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować