Surówka z kalarepy z jajkiem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Smaczna, doskonała do obiadu.

  • Łatwy

Składniki:

  • - kalarepa: 4 sztuki
    - marchewka: 2 sztuki
    - szypiorek: 1 pęczek
    - natka pietruszki kilka gałązek: 1 sztuka
    - sok z 1/2 cytryny: 1 sztuka
    - jaja: 2 sztuki
    - sól pieprz: 1 szczypta

Surówka z kalarepy z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i kalarepę, obrać i umyć. Zetrzeć na tarce jarzynowej. Szczypiorek i pietruszkę drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo, następnie drobno pokroić. Wszystkie składniki połączyć dodać sok z cytryny, przyprawić. Udekorować jajkiem i pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy