Surówka z kalarepy

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis na tę zdrową surówkę znalazłam w swoim zeszycie jeszcze z czasów, gdy chodziłam do technikum.

Składniki:

  • ● 40 dag kalarepy
    ● 2 jajka
    ● 3-4 łyżki majonezu
    ● 3 łyżki śmietany
    ● 1/2 pęczka szczypiorku
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepy obieramy
    i myjemy. Następnie ścieramy na
    tarce o dużych
    oczkach.
  • 2. Natkę pietruszki oraz szczypiorek
    myjemy, osuszamy i drobno
    kroimy. Wsypujemy do kalarepy.
    Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy i obieramy. Kroimy
    w małą kostkę i dodajemy do
    surówki. Mieszamy ze śmietaną
    i majonezem, solimy.

Porady

Zamiast śmietany do surówki możemy dodać jogurt.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa

Notka redakcyjna

PPK_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować