Surówka z kalarepy

4.99 (192 ocen)

Kalarepa choć jest dość pospolitym warzywem to jednak niezbyt często króluje na naszych stołach.A przecież jest tak zdrowym i tanim warzywem.Należy również do warzyw nieuczulających.

Składniki:

  • 2 kalarepy
    czerwona papryka
    puszka kukurydzy
    1 nieduży por
    pęczek koperku
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    pieprz kolorowy
    sól
Wystaw ocenę:

4.99 (192 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce.Ja odcisnęłam nadmiar soku,którego kalarepa ma dużo.Paprykę myjemy,oczyszczamy i kroimy w kostkę.Pora kroimy w cienkie talarki.Dodajemy osączona kukurydzę i posiekany koperek.Wszystko delikatnie mieszamy.Do majonezu dodajemy jogurt,sól i świeżo zmielony pieprz.Mieszamy i dodajemy do surówki.Aby zaostrzyć smak sosu,możemy dodać jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować