Surówka z kalarepki i jabłka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo chrupiąca i orzeźwiająca surówka z kalarepki. Dodatek jabłka nadaje jej słodkości, a majonez wyostrza smak. Jedna z moich ulubionych!

  • 15 min

Składniki:

  • • 2 średnie kalarepki
    • 1 duże jabłko
    • 2 łyżki majonezu
    • sól, pieprz do smaku
    • 2 łyżki posiekanego koperku

Surówka z kalarepki i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka z kalarepką i jabłkiem 1. • Kalarepkę i jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    • Wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem.
    • Dodać koperek i wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy