Surówka z kalarepki i jabłek

0 (0 ocen)

Bardzo zdrowa, bardzo smaczna, błyskawiczna do przygotowania surówka.

Składniki:

  • 2 szt. - ok 300 g - kalarepki
    1 szt.- ok 150g - jabłko
    sos
    3 łyżki jogurtu greckiego
    1/2 łyżki musztardy
    1 łyżka soku z limonki lub cytryny
    6 - 7 posiekanych listków mięty
    sól, pieprz

Surówka z kalarepki i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Składniki sosu wymieszać w dużej misce widelcem
  • 2. 2.Kalarepę i jabłko obrać, pokroić na ćwiartki ( z jakbłek usunąć gniazda nasienne) , zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  • 3. 3.Przełożyć do miski z sosem, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, podawać. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy