Surówka z kalarepki, pomidora i ogórka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka w wykonaniu surówka z sezonowych warzyw. Do wykonania w 10-15 minut. Chrupiąca. Idealna jako dodatek do drugiego dania. Zamiast sosu sałatkowego możemy użyć oliwy i ulubionych ziół.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie kalarepki ( najlepiej takie młode )
    2 pomidory
    2 ogórki zielone ( gruntowe )
    ulubiony sos sałatkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kalarepki, pomidora i ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy. Kalarepki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórka obieramy i razem z pomidorem kroimy w małą kostkę.
  • 2. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, mieszamy go z warzywami, odstawiamy na chwilę żeby surówka się ,,przegryzła''. Podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 4 osób.

Używamy dowolnego sosu sałatkowego.

Pomidory można osączyć na sicie z nadmiaru wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Pomidor Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować