Surówka z kalafiora i ogorka

4.5 (190 ocen)

  • 20 min

Surowy kalafior jak najbardziej nadaje sie do surówki.Ta jest chrupiąca i aromatyczna.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 mały kalafior,
    4 ogórki gruntowe lub 1 długi,
    pęczek koperku,
    sol,
    pieprz,
    100ml wody gazowanej lub soku jabłkowego
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kalafiora i ogorka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dokładnie myjemy,dzielimy na mniejsze rozyczki, a nastepnie siekamy jak najdrobniej.Solimy kalafior i ugniatamy ręką przez chwilkę.
    Ogorki myjemy, obieramy ze skorki i scieramy na tarce o duzych oczkach.Dodajemy do kalafiora.Koperek siekamy i tez wrzucamy do surowki.Doprawiamy pieprzem i ew solą, wlewamy wodę/sok.Jeszcze raz reka ugniatamy chwilkę.Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Koper Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (160 ocen)

surówka z brokuła i kalafiora

To może cię zainteresować