Surówka z jarmużem

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kompozycja powstała spontanicznie, ale od tej pory często podaję ją do obiadu.

Składniki:

  • 8 liści jarmużu
    średnia kalarepa
    duża marchewka
    średnia cebula
    łyżeczka vegety
    pieprz
    łyżeczka soku z cytryny
    2 łyżki oleju
    szczypta tymianku
    szczypta oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż myjemy i osuszamy. Wykrawamy twarde łodygi, następnie kroimy w wąskie paski. Cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę i przekładamy z jarmużem do salaterki. Oprószamy vegetą, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
  • 2. Marchewkę i kalarepę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do sałatki i mieszamy.
  • 3. Olej mieszamy z pieprzem, ziołami i sokiem z cytryny. Polewamy warzywa. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować