SURÓWKA Z JAJEK, PORA,JABŁKA I MARCHEWKI

4.48 (174 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

To jedna z moich ulubionych surówek. Jest nie tylko bardzo smaczna ale i pożywna

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 130 gram pora , biała część
    1 duże jabłko czerwone, 250 gram
    1 duża marchewka 214 gram
    2 jajka ugotowane na twardo
    Sok z połowy limonki
    sól, pieprz kolorowy
    2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
    1 płaska łyżeczka cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.48 (174 ocen)

Zobacz również:

Surówki Jajko

Surówka z jajek, pora,jabłka i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por i jajka posiekać. Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki. Obrane jabłko po starciu na grubych oczkach od razu skropić sokiem z cytryny.
    Połączyć marchewkę, por, jabłko i jajka ze śmietaną.
    Tuż przed podaniem doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jajka Marchewka Por Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować