Surówka z jabłka, marchwi i rzodkiewki

0 (0 ocen)

Pyszna i zdrowa surówka!

Składniki:

  • 1 kwaśne jabłko
    1 duża marchewka
    6 rzodkiewek
    Sól
    Pieprz
    Szczypta cukru
    1 łyżka oleju z pestek winogron

Surówka z jabłka, marchwi i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

    Marchewkę obrać, umyć i osuszyć, odciąć końce i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

    Rzodkiewki umyć, usunąć ogonki, zetrzeć na tarce również na dużych oczkach.

    Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać szczyptę cukru, odrobinę soli i pieprzu, polać olejem i dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy