Surówka z grillowanych warzyw

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Trochę inny dodatek do mięs czy wędlin. Doskonale smakuje na ciepło jak i na zimno.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka zielona: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - papryka żółta: 1 sztuka
    - cebula duża: 1 sztuka
    - zioła: oregano, bazylia, rozmaryn, tymianek: 1 łyżeczka
    - ocet balsamiczny: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 2 szczypty
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki

Surówka z grillowanych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na grillu elektrycznym ( bądź latem na normalnym ogrodowym) grilluję przekrojone na pół papryki oraz cebulę. Gdy warzywa są miękkie oraz "zgrillowane", kroję je na desce w paski. Wrzucam do miski, doprawiam ziołami, solą, pieprzem, octem balsamicznym oraz oliwą z oliwek. Podaję do mięs z grilla. Gdy zrobię jej więcej i zostaje, stanowi świetną kolację, jako dodatek do chleba ( rodzaj caponaty czy ratatouille).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy