Surówka z granatem

4.49 (189 ocen)

  • 20 min

Kolejna propozycja surówki warzywno - owocowej :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 małej główki kapusty pekińskiej (ok. 15 dag)
    2 średnie ogórki gruntowe (ok. 20 dag)
    1/2 owocu granatu (ok. 20 dag)
    1 mała cebula
    1,5 łyżki oleju kukurydzianego
    1 płaska łyżeczka cukru
    1-2 łyżeczki soku z cytryny
    sól
    mieszanka ognistych przypraw w młynku
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę dzielimy na ćwiartki i kroimy w cienkie paseczki. Ogórki obieramy i szatkujemy w zapałkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę kroimy w cieniutkie ćwierćplasterki.
  • 2. Z granatu wyłuskujemy ziarenka i dodajemy do pokrojonych warzyw.
    Wszystko razem mieszamy.
  • 3. Przyprawiamy olejem, cukrem, sokiem cytrynowym i solą do smaku. Lekko oprószamy przyprawą ognistą. Mieszamy i odstawiamy na 10 - 15 minut.

Porady

Olej kukurydziany możemy zastąpić olejem słonecznikowym lub z pestek winogron.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Ogórek Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować