Surówka z dyni z winogronami i orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo chrupiąca i soczysta zarazem, idealna jako dodatek do drobiu i ryb.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dynia starta na drobnych oczkach: 1 szklanka
    - marchew: 1 sztuka
    - jabłko czerwone: 0.5 sztuki
    - orzechy włoskie: 3 łyżki
    - winogrona zielone kiść: 1 sztuka
    - sok z limonki: 1 łyżka
    - skórka z limonki: 0.5 łyżki
    - cukier: 1 łyżeczka

Surówka z dyni z winogronami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną marchew i jabłko zetrzeć na dużych oczkach. Wymieszać ze startą na drobnych oczkach dynią. Dodać sok z limonki, cukier i cynamon. Dorzucić pokrojone winogrona. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Wszystko razem połączyć i posypać startą skórką z limonki lub cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy