Surówka z dyni z jabłkiem i orzechami

4.5 (157 ocen)

  • 15 min

Smak tej surówki jest wyjątkowy, trochę egzotyczny dzięki dodatkowi cytryny i miodu.. Chrupiąca i słodko-kwaśna!

  • 15 min

Składniki:

  • • 300 g dyni surowej
    • 3 jabłka
    • sok z 1/2 cytryny
    • 1/2 szklanki orzechów włoskich
    • sól do smaku
    • 5 łyżek miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z dyni z jabłkiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Dynię i obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    • Skropić sokiem z cytryny.
    • Wymieszać z miodem, szczyptą soli i posiekanymi orzechami włoskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować