Surówka z czerwono - białej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna surówka pasuje do każdego mięsa

  • 15 min

Składniki:


  • 1/2 szt kapusta białą
    1/2 szt kapusty czerwonej
    2 cebule
    jabłko
    1 szklanka majonezu
    1/2 szklanki śmietany
    1 łyżka cukru
    Sól
    2 łyżki musztardy

Surówka z czerwono - białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę białą i czerwoną obieramy z brzydkich liści. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w robocie kuchennym. Cebulę ścieramy na tarce. Robimy sos. Mieszamy majonez z śmietaną , musztardą. Dodajemy cukier , sól do smaku i jeszcze raz mieszamy. Sos wlewamy do surówki i dobrze mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Podajemy schłodzoną do obiadu.
  • 2. Cebulę ścieramy na tarce. Robimy sos. Mieszamy majonez z śmietaną , musztardą. Dodajemy cukier , sól do smaku i jeszcze raz mieszamy. Sos wlewamy do surówki i dobrze mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Podajemy schłodzoną do obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy