• Surówka z czerwono - białej kapusty

    Dodane przez: EwaSidor

  • Smaczna surówka pasuje do każdego mięsa

  • Składniki


    1/2 szt kapusta białą
    1/2 szt kapusty czerwonej
    2 cebule
    jabłko
    1 szklanka majonezu
    1/2 szklanki śmietany
    1 łyżka cukru
    Sól
    2 łyżki musztardy

  • Sposób przygotowania

    1.

    Kapustę białą i czerwoną obieramy z brzydkich liści. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w robocie kuchennym. Cebulę ścieramy na tarce. Robimy sos. Mieszamy majonez z śmietaną , musztardą. Dodajemy cukier , sól do smaku i jeszcze raz mieszamy. Sos wlewamy do surówki i dobrze mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Podajemy schłodzoną do obiadu.

    2.

    Cebulę ścieramy na tarce. Robimy sos. Mieszamy majonez z śmietaną , musztardą. Dodajemy cukier , sól do smaku i jeszcze raz mieszamy. Sos wlewamy do surówki i dobrze mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Podajemy schłodzoną do obiadu.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, zdrowie_na_talerzu, moj_niedzielny_obiad, dania_dla_urody, sezonowe_przysmaki
  • 0 komentarzy

Dodane przez: EwaSidor

EwaSidor 635

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-08-31T18:53:28+02:00

248 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »