Surówka z czerwonej kapusty i winogron czerwonych

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna surówka dla zdrowia i urody

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 szt czerwonej kapusta
    2 marchewki
    15 dag winogron czerwony
    1/2 szt cebuli
    Sól morska
    pieprz biały
    jogurt naturalny 0%
    cukier
    sok z cytryny

Surówka z czerwonej kapusty i winogron czerwonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwoną kapustę kroimy drobniutko. Następnie solimy ją , dodajemy odrobinę cukru i soku z cytryny- mieszamy. Ugniatamy ręką aby zmiękła i odstawiamy n a10 min.
  • 2. Winogrona myjemy i kroimy na połówki. Cebulę siekamy drobno solimy ugniatamy ręką i odstawiamy na chwilę. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Składniki łączymy z sobą. Dodajemy jogurt - mieszamy. Jeszcze raz doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy