Surówka z czerwonej kapusty i selera naciowego

4.49 (184 ocen)

  • 20 min

Bardzo lubię surówki z czerwoną kapustą. Dziś połączyłam ją z wyrazistym w smaku selerem naciowym, do tego jeszcze słodka marchewka i natka pietruszki. Odrobina majonezu, przyprawy - jest pyszna!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 łodyga selera naciowego, obrana z nitek
    1/3 małej główki czerwonej kapusty
    1 mała marchewka
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    duża szczypta cukru
    duża szczypta soli
    świeżo mielony czarny pieprz do smaku
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka majonezu
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty i selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0lua3lo 1. Przygotowanie:
    Selera i kapustę siekam drobno, przekładam do miski. Obraną marchew ścieram na grubych oczkach, dodaję do pozostałych warzyw. Leciutko wszystko solę i posypuję odrobiną cukru, dłonią ugniatam by warzywa zmiękły. Odstawiam na 5 minut, po czym dodaję posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny, majonez i ostatecznie doprawiam całość do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować