Surówka z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

smaczna i zdrowa

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty
    1 marchewka
    1 cebula
    pół pęczka koperku
    pół pęczka natki pietruszki
    garść rodzynek (wcześniej namoczyć )
    1-1,5 łyżki octu
    cukier
    sól
    pieprz
    olej

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Poszatkować kapustę, zetrzeć marchewkę, posiekać cebulę i natkę pietruszki oraz koperek. Namoczyć rodzynki i odcedzić.
    Wymieszać składniki, dodać cukier i ocet-zmożyć. Na końcu dodać sól i pieprz do smaku, pokropić olejem i posypać zieleniną, podawać do obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy