surówka z czerwonej kapusty

5 (141 ocen)

  • 20 min

zawsze robię ją na dwa dni, bo uważam, że na drugi dzień jest jeszcze lepsza, pasuje do większości dan obiadowych

  • 20 min

Składniki:

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
    1 duża fioletowa cebula
    1 średnie jabłko
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    3 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    0,5 łyżeczki cukru pudru (jeśli całość wyszła za kwaśna)
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pozbawiamy głąbka, kroimy na mniejsze kawałki, mielimy w maszynce do mięsa na tych największych oczkach, cebulkę siekamy drobno, jabłko ścieramy na tarce na dużych oczkach, dodajemy sok z cytryny, przyprawy i sos majonezowo - jogurtowy, mieszamy dokładnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować