Surówka z czerwonej kapusty

4.5 (203 ocen)

  • 10 min

Pyszna, smaczna i przede wszystkim zdrowa surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki, jabłka i cebuli. Szybka do zrobienia.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 główka mała czerwonej kapusty
    1 cebula czerwona
    1 marchewka
    1,5 ząbka czosnku
    3 łyżki majonezu
    1 jabłko
    pieprz kolorowy
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (203 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki Surówki Majonez Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować drobno.Marchew jabłko oraz cebulę obrać i zetrzeć na tarce.Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać majonez i przyprawy. Wymieszać i schłodzić w lodówce przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować