Surówka z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 40 min

Często przygotowuję ją na obiad. Pasuje do każdego rodzaju mięsa, a oprócz tego zawiera dużo witamin.

  • 40 min

Składniki:

  • - ½ główki małej kapusty (ok. 300 g)

    - 1 jabłko

    - 1 mała cebula

    - ½ łyżeczki cukru

    - 1 łyżka octu

    - szczypta soli

    - 1 łyżka oleju rzepakowego

    - 2 łyżki majonezu

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę, jabłko oraz cebulę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp cukrem, solą oraz dodaj ocet. Dokładnie rozmieszaj i odstaw na pół godziny. Po tym czasie odciśnij sok i wymieszaj z olejem i majonezem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy