SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

0 (0 ocen)

  • 15 min

ZDROWA SURÓWKA KTÓRĄ MOŻNA SERWOWAĆ PRZEZ CAŁY ROK A CO NAJWAŻNIEJSZE PRZYGOTOWANIE TRWA TYLKO 15 MINUT

  • 15 min

Składniki:

  • -1 MALUTKA GŁÓWKA KAPUSTY CZERWONEJ
    -2 ŁODYGI SELERA NACIOWEGO
    -CYTRYNA
    SÓL,PIEPRZ
    -1-2 ŁYŻKI OLIWY
    -1-2 ŁYŻECZKI CUKRU

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -KAPUSTĘ MYJEMI I KROIMY NA MNIEJSZE KAWAŁKI,WRZUCAMY DO BLENDERA I KROIMY BARDZO DROBNO
    -SELER RÓWNIEŻ WRZUCAMY DO BLENDERA I DROBNO SIEKAMY
    -PRZYGOTOWUJEMY SOS;1/2 SOKU Z CYTRYNY ,OLIWA,SÓL,PIEPRZ, CUKIER ,WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY I WLEWAMY DO SURÓWKI
    -ZOSTAWIAMY NA OK.15 MIN ABY WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOBRZE SIĘ POŁĄCZYŁY

Porady

-CYTRYNY I POZOSTAŁYCH SKŁADNIKÓW DODAJEMY OD WIELKOŚCI KAPUSTY -KTO NIE MA BLENDERA MOŻE SURÓWKE BARDZO DROBNIUTKO POKROIĆ

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy