SURÓWKA Z CZERWONEJ I WŁOSKIEJ KAPUSTY

4.5 (197 ocen)

  • 20 min

Prosta a bardzo smaczna surówka z kapustami , orzechami w pysznym sosiku

  • 20 min

Składniki:

  • pół główki niewielkiej białej lub włoskiej kapusty
    nieduża główka czerwonej kapusty
    2 jabłka
    10 orzechów włoskich
    50 ml oliwy
    łyżeczka sosu sojowego
    łyżeczka curry
    sól, pieprz do smaku
    2 łyżki soku z cytryny



Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Surówka z czerwonej i włoskiej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka 1. Kapusty drobno szatkujemy, wrzucamy do miseczki, dodajemy drobno pokrojone w kosteczkę jabłka, pokrojone na mniejsze kawałeczki orzechy.
    W miseczce drugiej łączymy oliwę, sos sojowy, sok z cytryny , dodajemy curry. Polewamy surówkę, doprawiamy do smaku sola i pieprzem ,mieszamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kapusta biała Kapusta włoska Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować