Surówka z czarnej rzodkwi

0 (0 ocen)

  • 10 min

lekka i zdrowa przekąska lub dodatek do obiaduPrzepis na jedną porcje.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 średniej wielkości czarna rzodkiew
    1 średniej wielkości marchew
    1/2 jabłka (najlepiej kwaśne)
    2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu
    sok z cytryny
    sól i pieprz

Surówka z czarnej rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać marchew i rzodkiew, zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem z jabłkiem. Pokropić sokiem z cytryny i doprawić do smaku. Jako przystawkę ozdobić kleksem śmietany lub jogurtu.

Porady

Lekarz zalecał mi jedzenie czarnej rzodkwi przy cukrzycy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (180 ocen)

Surówka z białej rzodkwi