Surówka z cebuli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię wymyślać nowe potrawy, zwłaszcza surówki. Tę robię jesienią, gdy na targu jest coraz mniej świeżych warzyw.

Składniki:

  • ● 1 cebula biała i czerwona
    ● czerwona papryka
    ● łyżka oleju
    ● natka pietruszki
    ● sól
    ● cukier
    ● pieprz

Surówka z cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, kroimy
    w piórka. Przekładamy do miseczki, dodajemy sól oraz
    cukier. Odstawiamy, aby puściła
    sok.
  • 2. Paprykę myjemy i przekrawamy,
    po wycięciu gniazda
    nasiennego kroimy w kostkę.
    Przekładamy do cebuli.
    Dodajemy natkę pietruszki,
    pieprz, łyżkę oleju i mieszamy.
    Podajemy schłodzoną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Komentarze

Podobne przepisy