Surówka z buraków z zupy

4.49 (187 ocen)

Myślę,że niejedna osoba gotując barszcz czerwony tak po prostu buraki wyrzuca,a ja użyłam ich do zrobienia surówki.

Składniki:

  • 1 kg buraków ugotowanych
    1 cebula
    sól
    pieprz
    kwasek cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przetwory

Surówka z buraków z zupy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane już buraki wyciągamy z zupy,studzimy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Dodajemy pokrojoną drobno cebulę,sól,pieprz i odrobinę kwasku cytrynowego,dobrze wszystko razem mieszamy i odstawiamy.Gotowe.

Porady

Ja do obiadu użyłam niewielką ilość surówki,a resztę wsadziłam w słoiki i zapasteryzowałam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować