Surówka z brukselki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

brukselkę jadłam zawsze w wersji "na ciepło". tym razem postanowiłam spróbować czegoś nowego i był to strzał w dziesiątkę

Składniki:

  • 50 dag świeżej brukselki
    1 jabłko
    1 pęczek koperku
    200 g śmietany kwaśnej 18 %
    4 łyżki cukru
    sok z 1/2 cytryny
    sól do smaku

Surówka z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę obrać z zewnętrznych liści. Opłukać. osuszyć. Następnie pokroić ją na drobne kawałki. Przełożyć do miski. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Koperek opłukać, osuszyć, poszatkować. Razem z jabłkiem dodać do brukselki. Śmietanę wymieszać z cukrem, solą i sokiem z cytryny. Przygotowanym sosem polać brukselkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2016

Komentarze

Podobne przepisy