Surówka z brokułów z granatem skropiona oliwką pomarańczową

0 (0 ocen)

Ta prosta, ale wykwintna, delikatna i aromatyczna surówka jest bardzo smaczna i zdrowa.

Składniki:

  • 1 mały brokuł
    1 owoc granatu
    1 karambola
    oliwka o smaku pomarańczy
    pieprz
    sól

Surówka z brokułów z granatem skropiona oliwką pomarańczową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły oczyścić, opłukać i włożyć na 15 minut do lekko zakwaszonej wody.
    Wyjąć, osączyć i zetrzeć na tarce. Posolić, oprószyć pieprzem.
    Z owocu granatu wyłuskać pestki i dodać do brokułów, wymieszać.
    Karambolę pokroić w cienkie plasterki i po kilka gwiazdek ułożyć na talerzach.
    Na środku talerza ułożyć kopczyk z surówki. Całość skropić oliwką pomarańczową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy