Surówka z brokuła i pekinki

0 (0 ocen)

Przepyszna chrupiąca surówka z surowego brokuła z dodatkiem pekinki i prażonego słonecznika, z sosem majonezowo-jogurtowym

Składniki:


  • 0,5 brokuła
    0,5 pekinki
    3 łyżki słonecznika
    2 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu greckiego
    sól i pieprz do smaku
    szczypta ksylitolu

Surówka z brokuła i pekinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Brokuł umyć, dokładnie osuszyć i rozdrobnić: różyczki pokroić, a łodygi zetrzeć na tarce.

    Kapustę pekińską umyć, osuszyć, poszatkować.

    Słonecznik uprażyć na suchej patelni, wystudzić.

    Warzywa wrzucić do miski, wsypać słonecznik, dodać majonez i jogurt grecki, doprawić solą i pieprzem, dodać szczyptę ksylitolu i wymieszać. Odstawić na 5 minut aby smaki się przegryzły i podawać jako surówka do obiadu lub na kolację

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy