Surówka z białej rzepy z marchewką i rodzynkami

4.5 (158 ocen)

  • 10 min

Surówkę z białej rzepy robiłam po raz pierwszy w życiu. Ma bardzo intensywny smak, a rodzynki czynią ją jeszcze ciekawszą.

  • 10 min

Składniki:

  • -1 duża biała rzepa
    -1 marchew
    -2 łyżki rodzynek
    -2 łyżki oliwy z oliwek
    -2 łyżki śmietany 18%
    -2 łyżki jogurtu naturalnego
    -sól i pieprz do smaku
    -ewentualnie szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej rzepy z marchewką i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzepę ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew na tarce o małych oczkach. Wsypujemy rodzynki i mieszamy.
  • 2. Na osobnej miseczce łączymy oliwę ze śmietaną i jogurtem. Zalewamy surówkę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, jeśli lubimy wsypujemy łyżeczkę cukru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Rodzynki Rzepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować