Surówka z białej kapusty z papryką

4.5 (153 ocen)

Prosta i pyszna suróweczka do obiadu.

Składniki:

  • 1/4 małej główki kapusty
    1 nieduża czerwona papryka
    4 dymki ze szczypiorem
    2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki
    2 czubate łyżki majonezu
    sól
    świeżo zmielony kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z białej kapusty z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy szczyptą soli, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Dymkę i szczypior drobno kroimy.
  • 2. Kapustę, paprykę, dymki ze szczypiorem i natkę dokładnie mieszamy, dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować