Surówka z białej kapusty z jabłkiem

4.5 (187 ocen)

  • 60 min

Surówka jest wspaniałym dodatkiem do ziemniaków i mięsa, można ja również jeść samą jaką przekąskę.

  • 60 min

Składniki:

  • o,5 dużej główki białej kapusty
    5 średnich marchewek
    1 duża pietruszka
    2 jabłka
    1 mała cebula
    mały słoiczek majonezu
    koperek
    pietruszka
    sól
    cukier
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemu i posypujemu solą i cukrem (po łyżce każdej przyprawy),ugniatamy i czekamy, aż puści soki (ok. 30min.), po tym czasie odciskamy bardzo dobrze wydzielony sok. Następnie dodajemy startą na tarce marchew, pietruszkę, jabłka oraz drobno posiekaną cebulkę, koperek i pietruszkę. Doprawiamy majonezem (ja daję cały mały słoiczek jeżeli pozostało dość sporo kapusty po odciśnięciu, każdy może dodać według gustu),solą, pieprzem i jeżeli lubimy słodsze surówki także odrobiną cukru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować