Surówka z białej kapusty ,ogórkiem zielonym i koperkiem.

4.37 (164 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Lekka surówka, które podajemy do obiadu, ale również może by służyć jako lekka przekąska.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta biała: 1 sztuka
    - ogórek zielony: 1 sztuka
    - koperek posiekany [lub suszony]: 1 pęczek
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - ocet: 1 łyżka
    - cukier: 2 łyżki
    - olej: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.37 (164 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przystawki

Surówka z białej kapusty ,ogórkiem zielonym i koperkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szatkujemy kapuste 1. szatkujemy kapuste
  • dodajemy ogórek 2. Kroimy ogórka plastry półksiężyce.
    Ja nie obieram ogórka. Jest bardziej chrupiący, a jeśli zostaje nam surówka na następny dzień, nadal wygląda i smakuje dobrze.

    Ps:
    ja szatkuję ogórka przekrojonego wzdłuż na szatkownicy, jest szybciej i plastry są równe
  • surówka 3. dodajemy koper, przyprawiamy,
  • surówka z ogórkiem i koperkiem 4. Mieszamy wszystko i podajemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować