Surówka z białej kapusty i papryki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybka i bardzo smaczna surówka idealna nadająca się do ryb oraz mięs. Źródło witamin na naszym talerzu.

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 główki białej kapusty
    1/2 średniej cukinii
    strąk czerwonej papryki
    2 łyżki suszonych płatków papryki
    3 łyżki oliwy
    sól, czarny pieprz
    natka pietruszki

Surówka z białej kapusty i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno siekamy w paski. Cukinie i paprykę kroimy w słupki. Warzywa łączymy. Dodajemy płatki papryki i oliwę. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy. Dekorujemy natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy