SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

5 (192 ocen)

Prosta ale jakże smaczna suróweczka a na dodatek chrupiąca, wspaniały dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1/2 główki surowej białej kapusty
    1 marchewka
    1/2 cebuli
    pęczek koperku
    sól, pieprz, cukier
    sok z cytryny
    3-4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zeszatkować lub posiekać na cienkie paski. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobna kosteczkę. Warzywa wymieszać razem w misce, posypujemy odrobiną soli i odstawić, żeby kapusta zmiękła.
  • 2. Olej wymieszać z cukrem, sokiem z cytryny, dodac do surówki i razem wymiesać. Posypać siekanym koperkiem i doprawić solą oraz pierzem do smaku. Odstawic na ok. 30 minut w chłodne miejsce aby smaki się wyrównały. Pdawać jako dodatek do dań mięsnych oraz ryb.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować