Bardzo prosta i tradycyjna surówka z białej kapusty z ale właśnie taką nie kombinowaną lubimy najbardziej.
Składniki:
0,5 kg białej kapusty
1 mniejsza marchewka
1/4 papryki czerwonej
5 cm pora biała część
1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
2- 3 łyżki majonezu
Do smaku
sól, pieprz
sok z cytryny
cukier
Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę poszatkować. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Marchew oczyścić i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Por cienko pokroić w półplasterki. Wszystko przełożyć do miski, wymieszać. Dodać trochę soli, pieprzu wymieszać i odłożyć na około pół godziny żeby warzywa zmiękły. Dodać majonez pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić do smaku i wymieszać.
Komentarze