Surówka z białej kapusty

4.49 (195 ocen)

Surówka idealna do obiadu.

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty białej
    2 marchewki
    2 jabłka
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany
    2 łyżeczki musztardy
    pieprz do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, a następnie posolić, wymieszać i odstawić na 15 min, aby puściła sok. Po tym czasie kapustę odcisnąć. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę wymieszać z marchewką oraz jabłkiem, dodać majonez, śmietanę, musztardę oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Surówkę dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 30 min przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować